مراحل کوچینگ مدل GROW

 

 

مدل کوچینگ GROW یکی از مدل‌های رایج کوچینگ است که می‌توان مهم‌ترین ویژگی‌های این مدل را “سادگی و قدرتمند” بودن آن دانست.

اسم این مدل از کلمات: (Goal Reality Options or Obstacles Will or Way Forward) گرفته‌شده است. این کلمات درواقع مراحل این مدل را نشان می‌دهند. شناخته‌شده‌ترین مدل کوچینگ، مدل کوچینگ GROW است که توسط جان ویتمور معرفی شده است. مدل کوچینگ GROW از چهار مرحله در مکالمه‌های کوچینگ استفاده می‌کند.

این مدلی درواقع کوچینگ به شیوه‌ای منظم و سازمان‌یافته برای تولید ایده‌هایی است که منجر به ارتقای عملکرد فرد می‌شود. از مدل کوچینگ GROW برای انجام کوچینگ در قالب یک چهارچوب مشخص استفاده می‌شود. یعنی در ابتدا اهداف را مشخص کنید، واقعیت‌های ‌ مشخص را در نظر بگیرید، گزینه‌های مختلف را بررسی کنید و در مورد زمان انجام اقدامات لازم به توافق و جمع‌بندی برسید.

اولین مرحله در مدل کوچینگ GROW

تعیین اهداف:

کوچ‌های خوب ترتیبی می‌دهند که هم خودشان و هم مراجعین دقیقا و مشخصا بدانند که به دنبال کسب چه نتایجی هستند.بسیاری از جلسات کوچینگ عمدتا به بررسی اهداف موردنظر، چگونگی، چرایی، زمان، مکان، و افراد لازم جهت تحقق بخشیدن به اهداف ختم می‌شوند.برای کوچینگ یک هدف عملی انتخاب کنید که در یک چهارچوب زمانی واقع‌بینانه و با توجه به سطح تجربه فعلی مراجع قابل تحقق باشد. منطقی است که در شروع هر جلسه کوچینگ مشخص کرد که فرد تحت کوچینگ می‌خواهد چه‌چیزی بدست بیاورد.همانند افراد موفق که برای کارها و زندگی شخصی خود هدف دارند.

هدفگذاری در ابتدای جلسه به جلسه حسی از هدف میدهد و این اطمینان را میدهد که این جلسه یک مکالمه بامعنا است نه یک مکالمه بی‌هدف. در این مرحله، هدف نشان‌دهنده تصویر بزرگی از چیزی است که فرد تحت کوچینگ می‌خواهد از فرآیند کوچینگ یاد بگیرد مثل رشد کسب و کار، یا لاغر شدن.

دومین مرحله در مدل کوچینگ GROW

بررسی واقعیت‌های موجود:

پس از اینکه مشخص شد فرد تحت کوچینگ به دنبال رسیدن به چه چیزی است، قدم بعد مشخص کردن این است که فرد در حال حاضر نسبت به هدف در کجا قرار دارد.یعنی اینکه در جهت رسیدن به هدف چه قدر پیشرفت داشته است؛ مهارت‌ها، دانش، و ویژگی‌های فعلی او چیست؛ و واقعیت چیزی که از او انتظار می‌رود چیست؟ این یک فرصت واقعی است که به فرد این امکان را می‌دهد که از نقاط قوت خود آگاهی پیدا کند و اعتماد به نفسش افزایش پیدا کند و مهارت‌هایی را که دارد و باعث می‌شود در آینده جایگاه خوبی پیدا کند شناسایی کند.

گاه ممکن است مراجع جلسه‌ای را با پرداختن به وضعیت موجود شروع کند. در آن صورت، با دقت تمام به صحبت‌های او گوش کنید. به‌احتمال‌زیاد مراجعین در یک فضای آکنده از توجه و حمایت صادقانه‌تر در مورد مشکلات و محدودیت‌های فردی خود صحبت خواهند کرد. با وجود این، در مورد تردید و دودلی آن‌ها زیاد تامل نکنید. مراجع را تشویق کنید هر چه سریع‌تر به بررسی گزینه‌های موجود یا اهداف موردنظر بپردازد.

قسمت سوم مدل کوچینگ GROW

گزینه‌ها‌:

کوچ از طریق توجه به نقاط قوت مراجع و آن دسته از موفقیت‌های قبلی که با شرایط موجود قابل انطباق هستند و یا از طریق نگاهی تخیلی به راه‌حل‌های (گزینه‌های) جدید باعث می‌شود که فرصت‌های باارزشی پیش روی شما قرار گیرند.ممکن است برخی مراجعین بخواهند جلسه را با بحث در مورد ایده‌ها و گزینه‌های خوب خود شروع کنند. در آن صورت، از ایده‌های بدیع و خلاق آن‌ها تمجید کنید.درعین‌حال، دقیقا مشخص کنید که به چه چیزی دست خواهند یافت (هدف) و آیا مسئله با توجه به شرایط موجود (واقعیت) امکان‌پذیر خواهد بود یا خیر.

در مرحله گزینه‌ها ایده‌‌ها و راه‌حل‌های مراجع را از ذهن او بیرون بکشید. شما می‌توانید با خارج شدن از دیدگاه فعلی فرد و نگاه به موضوع از یک منظر جدید و مفید‌تر فرصت‌های تازه‌ای را کشف کنید.

در این مرحله از مدل کوچینگ GROW، کوچ به فرد تحت کوچینگ کمک می‌کند تا گزینه‌هایی که برای پیشرفتش به سمت هدف وجود دارد شناسایی کند. فرد ممکن است خیلی راحت اولین گزینه‌ای که به ذهنش می‌رسد را اتخاذ کند و به سمت مرحله خاتمه و نتیجه‌گیری برود.وظیفه کوچ این است که با پرسیدن سوالات به فرد کمک کند خارج از محدوده فکر کند و خلاق باشد و تا زمانی که هردوی آن‌ها راضی شوند به جستجوی گزینه‌های مختلف بپردازد تا به بهترین راه‌حل برسد و متعهد به اجرای آن شود.

سوالاتی نظیر اینکه درگذشته چه روش‌هایی خوب بوده و عمل کرده؟ بقیه چه طور آن را انجام می‌دهند؟ معیارهای نسبی هر یک از این راه‌حل‌ها چیست؟ در این مرحله می‌تواند مطرح شود.

قسمت چهارم مدل کوچینگ GROW

جمع‌بندی (خواسته‌ها):

پس از تعیین اهداف، در نظر گرفتن واقعیت‌های موجود و بررسی گزینه‌های مختلف مراجع می‌تواند جالب‌ترین یا مفید‌ترین گزینه را انتخاب و نحوه به اجرا درآوردن آن را بررسی کند.جلسه کوچینگ باید با تعهد مراجع نسبت به انجام یک اقدام مشخص در مدت‌زمانی معین خاتمه یابد. این اقدام ممکن است جمع‌آوری اطلاعات، مشورت با یک همکار، یا انجام یک وظیفه خاص باشد.این مرحله از مدل کوچینگ GROW، اختتام جلسه کوچینگ است.

پس‌ازاینکه فرد خودش تمام گزینه‌های مختلف برای پیشرفت به سمت هدف را بررسی کرد، می‌تواند مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کند و به اقدامات مشخصی متعهد شود. در این مرحله، کوچ باید تعهد فرد به اقدامات خاص را روشن سازد و اطمینان حاصل کند که فرد درباره کاری که در حال حاضر انجام می‌دهد و چه کسی، چه زمانی و در کجا به او کمک خواهند کرد آگاهی دارد.باوجوداینکه مدل کوچینگ GROW به‌صورت یک فرایند خطی تعریف‌شده است اما لازم نیست که از این مدل به‌صورت خطی استفاده کرد بلکه می‌توان در طول فرایند کوچینگ، بسته به نیاز فرد، برگشت به هر مرحله‌ای که لازم است.

به‌ عنوان ‌مثال ، ممکن است پس از مشخص کردن وضعیت فعلی و واقعی فرد، مشخص شود که فرد تحت کوچینگ می‌خواهد هدفی که قرار داده است را تعدیل کند؛ و یا هنگامی‌که می‌خواهد در آخرین مرحله متعهد به انجام اقدامات مشخصی شود به این نتیجه برسد که گزینه‌های بیشتری وجود دارد که هنوز آن‌ها را بررسی نکرده است.

نکته مهمی که باید به خاطر داشت این است که مدل GROW یک چارچوب مفید است اما برای اثربخش بودن لازم است که در هر مرحله از مکالمه کوچینگ، نیازهای فرد را درک کرد.

منبع: https://coachingmall.ir

اشتراک گذاری با دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.